Skip to main content

Asbestityöt

Jätä asbestityöt ja asbestin poisto ammattilaiselle!

Asbestilla tarkoitetaan kuitumaista silikaattimineraalia, jota on käytetty rakennusmateriaalina, koska sillä on hyvät palonkesto-ominaisuudet, se on hyvä lämmön- ja sähköneriste ja se parantaa tilojen akustisia ominaisuuksia. Asbestia on käytetty rakentamisessa mm. putkieristeissä, ruiskutettuna eristeenä, tasoitteissa, kiinnityslaasteissa, maaleissa, liimoissa, rakennuslevyissä, ilmastointi­kanavissa, muovimatoissa, saumauslaasteissa, kaakeleissa, vinyylilaatoissa, palokatkoeristeissä, ovissa (etenkin palo-ovissa), proppausmassoissa sekä vesikatto- ja julkisivumateriaaleissa.

Terveydelle vaarallinen pöly

Asbesti on terveydelle erittäin vaarallista ja se aiheuttaakin Suomessa eniten työperäisiä kuolemia. Hyväkuntoiset asbestimateriaalit eivät aiheuta ongelmia, mutta rikkoutuneet materiaalit saattavat levittää asbestipölyä ilmaan. Pöly voi kulkeutua hengittäessä keuhkoihin, ja sen on havaittu aiheuttavan keuhkosyöpää, asbestoosia, mesotelioomaa, eli keuhkopussin tai vatsakalvon syöpää, ja muita keuhkopussin sairauksia.

Asbestikuidut eivät poistu elimistöstä mitään kautta sinne jouduttuaan, joten lyhytaikainenkin altistuminen voi johtaa sairastumiseen. Yleensä sairastuminen johtuu kuitenkin pidempiaikaisesta altistuksesta, ja sairastumisen riski kasvaa altistuksen myötä. Tämän vuoksi asbestinpoisto rakennuksesta on erittäin tärkeää.

Asbestin poisto

Asbestisaneeraukselle on tarvetta erityisesti silloin, kun asbestia sisältävää rakennetta joudutaan korjaamaan tai purkamaan. Itsessään paikallaan oleva asbesti ei ole välttämättä terveysriski. Tärkeää on huolehtia, ettei asbestia pääse karkaamaan ilmaan ja ympäristöön. Erityisesti LVI-remonttien yhteydessä on tarvetta asbestin poistolle.

Asbestisaneerauksen laajuus selviää asbestikartoituksessa. Purkutyön aikana on tärkeää poistaa asbesti mahdollisimman lähellä alkuperäistä sijaintiaan ja huolehtia, ettei asbesti pääse leviämään. Tähän on olemassa omat erikoisvälineet.

Lue lisää: Asbestipurku »

Asbestikartoitus

Ennen vuotta 1994 rakennetussa rakennuksessa on tehtävä asbestikartoitus ennen rakenteisiin kohdistuvia purkutöitä. Asbestipitoisten rakenteiden purkaminen on luvanvaraista työtä ja pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta sallittu ainoastaan hyväksytyille ammattilaisille. Asbestipöly läpäisee tavalliset hengityssuojaimet ja suodattimet, joten asbestipölyltä on kotikonstein käytännössä mahdotonta suojautua.

Lue lisää: Asbestikartoitus »

Vain ammattilaiselle

Asbestipurku on luvanvaraista työtä ja tarkoitettu vain koulutetuille ammattilaisille, joilla on vaadittavat varusteet ja työvälineet asbestin poistoon. Älä tee mitään asbestinpurkutöitä itse. Tämä on ehdottoman tärkeää ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin kannalta. Huolehdimme kaikista vaadittavista luvista, suojaamisesta ja purkujätteen poiskuljetuksista asbestin poiston yhteydessä.

Asbestinpoistoon sisältyy:

  • Asbestinkartoitus
  • Asiantunteva suunnittelu (yhdessä asiakkaan kanssa)
  • Kirjallinen tarjous ja sopimus
  • Tarvittavat kulkuväyliensuojaukset ja muut pölysuojaustyöt
  • Purkutyön ja jätteen välittömän kierrätyksen
  • Sovittu remonttisuoritus sopimuksen mukaan
  • Lopputarkastus

 

Kun haluat asbestityöt luotettavasti kerralla kuntoon, ota meihin yhteyttä.